LG Electronics (LG), 11. Engelli Gençler için Küresel BT Yarışması’nın (GITC) son turuna ev sahipliği yaptı.
LG açıklamasına göre, 2 gün süren etkinlikte, dünyanın dört bir yanından gelen genç katılımcılar, bilgisayar tabanlı etkinlikler için becerilerini bir dizi süreli mücadelede test etti.
GITC’nin ağustos ayındaki ön eleme turunun başarısının ardından yarışmanın son aşaması için kayıtlar oldukça yüksek oldu. 16 ülkeden 320’den fazla katılımcı, çevrim içi gerçekleştirilen final turuna katılmaya davet edildi. Kore, Endonezya ve Vietnam yarışmaya hibrit katıldı.
‘eTool’, ‘eLifeMap’, ‘eContent’ ve ‘eCreative’ olmak üzere 4 yarışmada mücadele eden genç yarışmacılar, bu yılın kazananlarını belirleyen ve aynı zamanda herkesin bir araya gelip deneyimlerini paylaşmasına izin veren bir ödül töreni için hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak bir araya geldi.
Yarışma kapsamındaki ‘eTool’ bölümü, katılımcıların Microsoft PowerPoint kullanarak sunum yapma ve düzenleme beceri ile Microsoft Excel’de verileri hesaplamak ve düzenlemek için işlev ve formülleri kullanma becerilerini test etti.
‘eLifeMap’, günlük sorunları çözmek için çevrim içi olarak gelişmiş metin ve resim aramaları yapmayı içerirken, ‘eContent’, kişinin belirli bir konuyla ilgili videolar oluşturma ve düzenleme kapasitesini değerlendirdi.
Son olarak, 2 bölüme ayrılan ‘eCreative’ yarışması, katılımcılara sürücüsüz bir araba programı kodlama ve engelli kişiler için hayatı daha kolay hale getirecek bir teknoloji fikri geliştirme görevi verdi.
Teknoloji, sınırları, kültürü ve diğer birçok farklılığı aşan evrensel bir dildir
Açıklamada görüşlerine yer verilen 2022 Global IT Challenge galibi, Taylandlı 19 yaşındaki Varinporn Thongjamnong, ‘Yarışma için günlerce çok sıkı çalıştım. Çünkü bu fırsatın becerilerimi geliştirmek amacıyla kendimi zorlamaya devam etmem için mükemmel olduğunu düşündüm. Hayallerime ulaşmak için beni daha da sıkı çalışmaya motive edeceğinden emin olduğum bu yılın Küresel BT kazananı olmaktan onur duyuyorum.’ ifadelerini kullandı.
GITC Organizasyon Komitesi başkanı Kim In-kyu da ‘Teknoloji, hepimizin günlük yaşamımızdaki engelleri aşmamıza yardımcı olabilir ve sınırları, kültürü ve diğer birçok farklılığı aşan evrensel bir dildir. Bu yılki yarışmaya katılan harika gençlerin gelecekte daha da büyük zorlukların üstesinden gelmek için motive ve güçlenmiş hissetmelerini umuyoruz.’ değerlendirmesinde bulundu.
LG, 2011’den beri GITC’ye liderlik ediyor
Verilen bilgiye göre, LG Corporation, Güney Kore Sağlık ve Refah Bakanlığı ile birlikte 2011’den beri GITC’ye liderlik ediyor.
Engelli gençlere dijital uçurumu kapatarak, istihdamlarını ve yükseköğrenim fırsatlarını iyileştirmek için BT’yi kullanma becerilerini geliştirerek yardımcı olmak için oluşturulan program, LG Electronics ve GITC Organizasyon Komitesi tarafından yürütülüyor. 11. yılında olan yarışma, bugüne kadar yaklaşık 4 bin gencin ilgisini çekti.
GITC’yi akademik ve profesyonel arayışlar için bir basamak olarak kullanan katılımcılar, yarışma sonrasında da hayallerini gerçekleştirmek için kendilerine meydan okumaya devam etti.
2018 GITC’de çok yönlü şampiyonluğu kazanan Endonezya’dan Faiza Pulri Adila, Endonezya’daki Airlangga Üniversitesi’nde nanoteknoloji mühendisliği okuyor. 016 GITC’de çok yönlü şampiyonluğu kazanan ilk gelişimsel engelli kişi olan Tayland’dan Cheenmanee Tnanapon, Tayland’ın popüler TV programlarında görünerek engellilik bilincini artırmaya öncülük ediyor. (AA)