Engelsiz Yaşam Merkezlerinin Sayısı Arttı

0 0

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre, 2005 yılında Engelliler Hakkında Kanun ile Bakanlık tarafından sağlıktan eğitime, istihdamdan siyasal yaşama katılıma, erişimden engelli bireylerin bağımsız yaşamlarını destekleyecek toplum temelli hizmetlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar hayata geçirildi.

Engelli ve yaşlılara yönelik bakım hizmetleri, “Bütünleşik Bakım Modeli” kapsamında gerçekleştirildi, engellilerin ailelerinin yanında desteklenmesine yönelik uygulamalar desteklendi.

Engellilere yönelik, gündüz hizmet verilen Engelsiz Yaşam Merkezleri’nin sayısı artırıldı. Bu alanda yapılan yatırımlarla 2018 yılında 7 olan merkez sayısı 130’a ulaştı. Şu anda 1637 engelliye bu merkezlerde hizmet sunuluyor.

Sosyal, kültürel, sportif faaliyetler yapılabiliyor

Engelsiz Yaşam Merkezlerinde, engellilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapabilmesine imkan sunuluyor.

Merkezlerde ayrıca bireysel ve grup eğitimlerin yanı sıra müzik, güzel sanatlar, ahşap, robotik kodlama ve gastronomi mutfağı gibi sosyal atölyelerinde çalışmalar yapılabiliyor.

Merkezdeki hizmetlerden yararlanmak isteyenler, ikamet ettikleri yerlerde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine başvurabiliyor. (AA)

Loading

About Post Author

Miraç Dursun

Miraç Dursun, üniversite mezunu olup uzun yıllar boyunca engelliler alanında proje, etkinlik ve çalışmalara öncülük etti. 2011 yılından itibaren köşe yazıları, röportaj, sosyal medya editörlüğü, şiirler, farkındalık kısa filmleri, engelliler alanında hukuk çalışmaları ve makaleleriyle hizmetine devam etmektedir. Engellilerdostu.com - Ankara İl Temsilciliği (2019 / 2021) Anadolu34.com - Ankara İl Temsilciliği (2020 / Devam) Engellininsesi.net - Ankara İl Temsilciliği (2021 / Devam)
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Skip to content